2251103574 ΓΕΡΑ ΛΕΣΒΟΥ, Μυτιλήνη info@modousa.gr
banner imagebanner image

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 24.07.19

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 24.07.19

ΜΟΔΟΥΣΑ                                                                                                    αα. 11
ΚΟΙΝΣΕΠ

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Στις εγκαταστάσεις της Μοδούσας στο Ντουραχάνι του Παπάδου σήμερα την 24η ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00΄ συγκλήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΟΙΝΣΕΠ ΜΟΔΟΥΣΑ  με θέματα:

  1. Εκλογή προέδρου Γενικής Συνέλευσης.
  2. Ο μπούσουλας είναι που στρέφει ή η Μοδούσα;
    Σκέψεις και προβληματισμοί για το μέλλον του Συνεταιρισμού,
    επί τη ευκαιρία των 5 χρόνων από την ίδρυσή του.
  3. Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας
  4. Δημιουργία ομάδων εργασίας
    τμήμα πωλήσεων, λογιστήριο, ταμείο, παντοπωλείο,
    ομάδα εκδηλώσεων, κοινωνικής προσφοράς
  5. Έγκριση οικονομικών καταστάσεων 2018.
    Τα στοιχεία έχουν διανεμηθεί στη Συνέλευση της 19ης Ιουνίου και έχουν αναρτηθεί στο site της Μοδούσας στο μενού Νέα - Ανακοινώσεις)
  6. Μουσική & Μουσικοί: εκδήλωση της 06.08.2019
  7. Διάφορα - Προτάσεις.

Σύνολο μελών: 75

Παρόντα: 41 μέλη

EMRENFRIED SIEGLINDE, KROEZEN ALBERTUS, ΑΡΤΑΚΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΡΤΑΚΙΑΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ, ΒΑΤΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ, ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,  ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΔΑΡΕΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΜΙΧΑΗΛ, ΔΕΛΗΜΑΝΩΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΔΗΜΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ, ΖΥΓΟΥΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΘΩΜΑ ΜΙΛΤΑ, ΚΑΒΑΡΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΝΛΗ ΔΟΥΚΑ-ΜΑΡΙΑ, ΚΑΝΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΚΑΡΑΒΑΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΚΑΡΑΒΑΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΡΑΒΑΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΑΡΑΒΑΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΟΥΡΚΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΛΑΓΟΥΤΑΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΛΥΓΗΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΝΕΙΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΑΝΑΓΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ, ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΕΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΖΙΤΖΙΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΙΟΜΠΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΙΧΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΣΟΠΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΧΑΤΖΗΚΑΜΑΤΣΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ, ΧΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΧΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΨΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΨΩΜΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ.

 

Δικαιολογημένα απόντα: 34 μέλη

TADMOR TAMAR, ΑΓΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΦΑΛΩΝΙΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΒΑΡΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΒΕΡΒΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ ΜΥΡΣΙΝΗ, ΒΟΥΡΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΒΟΥΡΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ, ΓΕΩΡΓΑΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΒΛΑΣΗΣ, ΖΑΡΓΚΛΗ ΣΟΦΙΑ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΟΛΓΑ, ΚΑΛΙΑΛΗΣ ΜΕΛΑΝΔΙΝΟΣ, ΚΑΡΑΚΩΝΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΚΑΡΑΚΩΝΤΗ ΑΡΓΥΡΩ, ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΤΗΡΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, ΜΙΧΑΛΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΑΣΠΑΣΙΑ, ΜΥΤΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΑΤΣΕΛΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΠΑΥΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΣΑΚΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΣΙΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΣΟΥΒΑΤΖΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΟΣ, ΤΑΚΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΙΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, ΦΛΑΣΚΗ ΕΛΠΙΔΑ, ΦΛΑΣΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΦΡΑΤΖΟΓΛΟΥ ΖΩΗ, ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ.

 

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν τα ακόλουθα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 

1.

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ                                                                               

Εκλογή προέδρου Γενικής Συνέλευσης

Διαπιστωθείσης της απαρτίας (άνω του 1/2) η Συνέλευση εκλέγει πρόεδρο την Κανλή Παναγιώτα.

 

2.

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ                                               Εισηγητής: : Αρτακιανός Κώστας

Ο μπούσουλας είναι που στρέφει ή η Μοδούσα;
Σκέψεις και προβληματισμοί για το μέλλον του Συνεταιρισμού,
επί τη ευκαιρία των 5 χρόνων από την ίδρυσή του.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος επισήμανε την ανάγκη η Μοδούσα να αποκτήσει έναν διαχειριστή, ο οποίος θα αναλάβει να «τρέξει» την επιχείρηση.
Τόνισε  την κατάσταση της παγκόσμιας αγοράς ελαιολάδου με τα ασφυκτικά πλαίσια διάθεσης του προϊόντος. Άρα θα πρέπει να αναδείξουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα ως Κοιν.Σ.Επ. δηλ. την κοινωνική οικονομία και αυτό να πουλήσουμε στις αγορές. Επειδή το προϊόν μας καταλήγει στο ράφι ακριβότερο από άλλα ανταγωνιστικά ελαιόλαδα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της επιχείρησής μας, διευρύνοντας τη σχέση μας με δίκτυα Αλληλεγγύης, κατ’ αρχήν ανά την Ευρώπη, όπου η ιδέα της κοινωνικής οικονομίας είναι περισσότερο διαδεδομένη.

Παράλληλα θα πρέπει να φανεί η κοινωνική ευαισθησία μας, που σημαίνει σε τοπικό επίπεδο πρέπει να εμπλακούμε περισσότερο με το προσφυγικό και να βοηθήσουμε πρόσφυγες να ενταχθούν στον κοινωνικό περίγυρο, χρησιμοποιώντάς τους ως εργάτες στην ελαιοσυλλογή.

Επί του προκειμένου υπήρξε ισχυρή αντίδραση μελών του συνεταιρισμού, οι οποίοι αντέτειναν ότι ο κοινωνικός αντίκτυπος μιας τέτοιας πράξης θα επιφέρει τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς θα απειληθεί ακόμα και η ίδια η ύπαρξη του παντοπωλείου, αφού θεωρούν σίγουρο το μποϋκοτάζ της Μοδούσας από τους κατοίκους της Γέρας.

Ο υπεύθυνος πωλήσεων Παναγιώτης Καραβατάκης έθεσε ξανά το θέμα της ενεργοποίησης των μελών αφ’ ενός στην στήριξη του παντοπωλείου, αλλά κυρίως στην εμπλοκή τους στη διάθεση του προϊόντος, αναφέροντας ως παράδειγμα τον Βασίλη Νείρο και τη Μαρία Λαγουτάρη που με δική τους πρωτοβουλία ανέλαβαν να πουλήσουν μία παλέτα 5κιλων στην αγορά του Έβρου.

Ο Βασίλης Νείρος επανέφερε την πρότασή του για την χρέωση όλων των μελών της Μοδούσας με 30 κιλά ελαιολάδου σε όποια συσκευασία επιλέξουν, προκειμένου να την διακινήσουν με αποδείξεις πώλησης στους γνωστούς και φίλους τους.

Ο Νίκος Χιώτης υπενθύμισε απόφαση προηγούμενης Γ.Σ. για την καταβολή 10 € μηνιαίως από τα μέλη για την καλυτέρευση της οικονομικής κατάστασης της Μοδούσας, η οποία δεν τηρείται παρά μόνο από ελάχιστους

Ο Γιώργος Πέτροβιτς ανέφερε ότι θα πρέπει να χτιστεί ένα κοινωνικό προφίλ της Μοδούσας με χρησιμοποίηση του όρου του Συνεργατισμού (Cooperativa) μέσω δικτύων χονδρεμπόρων και τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό ελαιολάδου Athena 2020 που θα διεξαχθεί στη Μυτιλήνη.

Ερωτηθείς ο Αντώνης Κουτσουραδής για την πορεία του aeolio στη γερμανική αγορά αναφέρθηκε στην μη ετοιμότητα αυτή τη σιτγμή της Μοδούσας να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης αγοράς, καθόσον το τυποποιητήριο δεν έχει ακόμη εφοδιαστεί με τα απαραίτητα πιστοποιητικά ποιότητας, η δε Μοδούσα δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί για τη διακίνηση ελαιολάδου κατηγορίας ΠγΕ. Μία μικρή εξαγωγή προς τους παλαιούς πελάτες είναι προγραμματισμένη να γίνει μέσα στον Αύγουστο.

 

3.

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ                                           Εισηγητής: Κουτσουραδής Αντώνης

Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας

Δημιουργία ομάδων εργασίας
τμήμα πωλήσεων, λογιστήριο, ταμείο, παντοπωλείο,
ομάδα εκδηλώσεων, κοινωνικής προσφοράς

Λόγω συνάφειας τα θέματα 3 και 4 της πρόσκλησης συζητήθηκαν ως θέμα 3.

Ο εισηγητής ανέφερε τις δυσλειτουργίες της ύπαρξης μη επικοινωνούντων τομέων στη λειτουργία του Συνεταιρισμού. Π.χ. το ταμείο δεν μπορεί να παρακολουθήσει την εξόφληση μίας παραγγελίας αφού δεν έχει γνώση της παραγγελίας. Από την άλλη το τμήμα πωλήσεων από τη στιγμή που θα εκδώσει το τιμολόγιο θεωρεί την δουλειά του τελειωμένη.
Προτείνεται λοιπόν να δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας αποτελούμενη από τους υπεύθυνους του τμήματος πωλήσεων (Καραβατάκης Παν., Χιώτης Ευστρ.), του τυποποιητηρίου (Νείρος, Λαγουτάρη) του ταμείου (Χιώτης Νικ.) και του Παντοπωλείου (Τσοπλάκη Μαρία). Προς τούτο δημιουργείται ανεξάρτητη ομάδα στο Messenger (Modousa pack) και mail (pack@modousa.gr) για τη στενότερη παρακολούθηση των παραγγελιών και της παραπέρα πορείας τους μέχρι την εξόφλησή τους.

Εξάλλου πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει το τμήμα του εσωτερικού λογιστηρίου της Μοδούσας με υπεύθυνο τον Χιώτη Ευστράτιο κάνοντας χρήση του λογιστικού προγράμματος ΚΕΦΑΛΑΙΟ στον υπολογιστή που ευρίσκεται από τον Απρίλιο στο χώρο του τυποποιητηρίου. Από τις αρχές Αυγούστου πρέπει όλες οι κινήσεις της επιχείρησης να μεταφέρονται στο πρόγραμμα και στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα να παρουσιάζονται στη Διοικούσα.

Η ομάδα εκδηλώσεων λειτουργεί ήδη από τον Μάϊο ως FOOD FEST με συμμετοχή των Αυγουστίδου, Πέτροβιτς, Κουτσουραδή και με αντικατάσταση του Προέδρου (Αρτακιανός) από τον Αντιπρόεδρο (Γιαννίκος Τάκης) μετονομάστηκε σε events στο Messenger με δικό της λογαριασμό e-mail στο site της Μοδούσας, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης «Μουσική και Μουσικοί της Γέρας.»

 

4.

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ                                                       Εισηγητής: Χιώτης Νίκος

Έγκριση οικονομικών καταστάσεων 2018.

Πλην των στοιχείων που έχουν διανεμηθεί στη Συνέλευση της 19ης Ιουνίου και έχουν αναρτηθεί στο site της Μοδούσας στο μενού Νέα – Ανακοινώσεις, παρουσιάστηκαν στα μέλη οι καταστάσεις που θα υποβληθούν στην εφορία για την φορολογική δήλωση του 2018.

Οι οικονομικές καταστάσεις εγκρίνονται από την Συνέλευση και εξουσιοδοτείται ο λογιστής Γιώργος Ζωγράφος για την κατάθεσή τους στο Μητρώο του ΚΑΛΟ.

 

5.

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ                                                 Εισηγητής: Πέτροβιτς Γιώργος

                        Μουσική & Μουσικοί: εκδήλωση της 06.02019

Παρουσιάστηκαν από τον Γιώργο Πέτροβιτς οι στόχοι της συγκεκριμένης εκδήλωσης, οι οποίοι συνοψίζονται στους εξής τέσσερεις: Επισκεψιμότητα του χώρου της Μοδούσας από ένα διαφορετικό κοινό (target group 18 μέχρι 40 ετών,) η κερδοφορία της εκδήλωσης προκειμένου να μην επιβαρυνθεί οικονομικά ο Συνεταιρισμός, η καθιέρωση του χώρου ως τόπου εκδηλώσεων και η κεφαλαιοποίηση της αδιαμφισβήτητης επιτυχίας του FOOD FEST. Στην εκδήλωση προβλέπεται να εργαστούν εθελοντικά τα μέλη: Πέτροβιτς, Γιαννίκος Π. και Γ., Αυγουστίδου, Κουτσουραδής, Νείρος, Καραβατάκης Ν., Α., Π., Κωνσταντάρας, Λαγουτάρη, Τσοπλάκη, Αρτακιανός Κ.και Σ., Κούμπης, Μιχαλέλλη.

 

21:45΄: Λήξη της συνεδρίασης.

 

Παπάδος Γέρας                                   η πρόεδρος της Συνέλευσης: Κανλή Παναγιώτα

24/07/2019

               

                                          Για τη Μοδούσα ΚΟΙΝΣΕΠ

          ο πρόεδρος                                                  ο γραμματέας
     Αρτακιανός Κώστας                                Κουτσουραδής Αντώνης
                                              

 

 

Πίσω